Purification Collection Giftbox

12,50

De Purification Collection Giftbox bevat 6 verschillende wierooksoorten die perfect zijn voor het zuiveren/reinigen van negatieve energieën.  

 • Californian White Sage
 • Palo Santo
 • Call of the Shaman
 • Sacred Purification
 • Agua Sagrados
 • Reiki Energy

 

Uitverkocht

Purification Collection Giftbox

Vaak wordt wierook als godsdienstig gezien, maar dat is echt denken als vroeger. Tegenwoordig wordt wierook steeds meer gebruikt om de ruimte gezelliger te maken, het wordt ook als echte rustgever gezien. Een groot voordeel van wierook is dat het ook nare geurtjes maskeert.

Deze giftbox bevat 6 verschillende wierooksoorten die perfect zijn voor het zuiveren/reinigen van negatieve energieën.  

 • Californian White Sage
 • Palo Santo
 • Call of the Shaman
 • Sacred Purification
 • Agua Sagrados
 • Reiki Energy

 

Wat is wierook?

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en als aangename geur wordt ervaren.

Steek een wierookstokje in een wierookhouder en steek het aan. Laat het even branden en blaas het vlammetje uit, de wierook gaat vanzelf smeulen. Stokjes zijn heel geschikt om er een ruimte mee te zuiveren omdat je er gemakkelijk mee kunt rondlopen.

Wees altijd voorzichtig met vuur en zet daarom het stokje altijd in een goede wierookhouder en laat de brandende wierook, nooit onbeheerd achter.

Een stukje geschiedenis over wierook

Wierook bestaat zeker al een paar eeuwen, zeker zo’n 1500 jaar voor Christus werd het al gebruikt. Waarschijnlijk als reukoffer. Dit was om de goden in een gunstige stemming te brengen. Zo geloofden ze toen dat de geur en het gebed met de rook omhoog zou stijgen en bij de Goden aan zou komen. Maar het was ook zeker een praktisch gebruik, het werkte ideaal om de indringende geur van rotting te maskeren, die ontstond uit de restanten en het bloed die geofferd werden.

In Europa werd en wordt wierook nog steeds veel gebruikt in kerken. Ook hier om de geuren van offers te verdrijven en/of verdoezelen.

De harsen en oliën waren voor gewone mensen onbetaalbaar, omdat deze van buiten Europa geïmporteerd moesten worden. Los daarvan bestond er buiten de kerk geen cultuur van gebruik van wierook.

Sinds de jaren zestig van vorige eeuw groeide de belangstelling voor oosterse culturen en religie. In veel landen als China, India, Tibet en Japan wordt veel wierook gebruikt. In deze landen is wierook net zo gewoon, als in de westerse wereld bloemen in huis of het gebruik van zeep of parfum. Met de belangstelling groeide ook de import en gebruik van oosterse wierook.

Geloof en wierook

De oude Egyptenaren brandden wierook als offer aan de goden want, zo geloofden zij, geen enkele god zou de plezierige geuren van de rook weigeren. Ook geloofden zij dat geuren invloed konden hebben op de geestelijke gesteldheid.

In het Jodendom was dat niet veel anders. Ook daar nam wierook een belangrijke plaats in, zowel in het dagelijks leven als bij heilige ceremonies.

De Christenen gebruiken vaak wierookkorrels die ze op een kooltje laten branden. Wierook wordt vaak benoemd in de bijbel. Wierook werd o.a. gezien als een schat, kijk maar naar het verhaal van de geboorte van Jezus. De drie wijzen uit het oosten haalden hun schatten tevoorschijn en boden de waardevolle geschenken aan: goud, wierook en mirre.

Boeddhisme

In boeddhistische tempels wordt veel wierook gebruikt. Wierook wordt gezien als grote religieuze waarde, bijvoorbeeld bij het Tibetaanse Boeddhisme wordt een set van vier wierookbranders gebruikt om de goden in alle windrichtingen te behagen.

Is wierook schadelijk?

Er zit behoorlijk wat verschil in kwaliteit per wierook soort. Pranapuur staat voor zo natuurlijk mogelijke wierook. Waar minder houtskool en geen “chemische” geuren aan toegevoegd zijn.

Er zijn meerdere onderzoeken naar wierook geweest of het nu wel of niet schadelijk is voor de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat veelvuldig thuisgebruik van wierook ongezond is. De stoffen die vrijkomen bij het branden van wierook zijn schadelijk voor de luchtwegen en mogelijk zelfs kankerverwekkend. Incidentele blootstelling aan wierook levert waarschijnlijk geen grote risico’s op.

 

Extra informatie

Afmetingen 25 × 22 × 2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Purification Collection Giftbox” te beoordelen