Masala Wierook Witte Salie

3,45

Deze rijk geurende masala wierook witte salie stokjes zijn handmatig vervaardigd, met natuurlijk houtpoeder en essentiële olie extracten.

  • Handgemaakt met oog voor het milieu.
  • 96% Biologische ingrediënten.
  • Geen toxische stoffen, kinderarbeid of dierlijke bijproducten.
  • Kartonnen verpakking van gerecycled materiaal.

Uitverkocht

Masala Wierook Witte Salie

Vaak wordt wierook als godsdienstig gezien, maar dat is echt denken als vroeger. Tegenwoordig wordt wierook steeds meer gebruikt om de ruimte gezelliger te maken, het wordt ook als echte rustgever gezien. Een groot voordeel van wierook is dat het ook nare geurtjes maskeert.

Ingredients: BambooStick, Natural Frankincence Resin, Activated Carbon, Organic Sugercane water, Bark Joss Powder, Wood Powder, Organic Essential Oils. 

Witte Salie wordt ook wel de Indianen wierook genoemd. Salie is een van de meest heilige Kruiden voor de inheemse bevolking van Noord Amerika. De brandende wierook salie wordt gebruikt bij een energie reinigings ritueel beter bekent als schoonmaken.

Fairtrade product uit de India.

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product. En dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen en aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Wat is wierook?

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en als aangename geur wordt ervaren.

Steek een wierookstokje in een wierookhouder en steek het aan. Laat het even branden en blaas het vlammetje uit, de wierook gaat vanzelf smeulen. Stokjes zijn heel geschikt om er een ruimte mee te zuiveren omdat je er gemakkelijk mee kunt rondlopen.

Wees altijd voorzichtig met vuur en zet daarom het stokje altijd in een goede wierookhouder en laat de brandende wierook, nooit onbeheerd achter.

Een stukje geschiedenis over wierook

Wierook bestaat zeker al een paar eeuwen, zeker zo’n 1500 jaar voor Christus werd het al gebruikt. Waarschijnlijk als reukoffer. Dit was om de goden in een gunstige stemming te brengen. Zo geloofden ze toen dat de geur en het gebed met de rook omhoog zou stijgen en bij de Goden aan zou komen. Maar het was ook zeker een praktisch gebruik, het werkte ideaal om de indringende geur van rotting te maskeren, die ontstond uit de restanten en het bloed die geofferd werden.

In Europa werd en wordt wierook nog steeds veel gebruikt in kerken. Ook hier om de geuren van offers te verdrijven en/of verdoezelen.

De harsen en oliën waren voor gewone mensen onbetaalbaar, omdat deze van buiten Europa geïmporteerd moesten worden. Los daarvan bestond er buiten de kerk geen cultuur van gebruik van wierook.

Sinds de jaren zestig van vorige eeuw groeide de belangstelling voor oosterse culturen en religie. In veel landen als China, India, Tibet en Japan wordt veel wierook gebruikt. In deze landen is wierook net zo gewoon, als in de westerse wereld bloemen in huis of het gebruik van zeep of parfum. Met de belangstelling groeide ook de import en gebruik van oosterse wierook.

Geloof en wierook

De oude Egyptenaren brandden wierook als offer aan de goden want, zo geloofden zij, geen enkele god zou de plezierige geuren van de rook weigeren. Ook geloofden zij dat geuren invloed konden hebben op de geestelijke gesteldheid.

In het Jodendom was dat niet veel anders. Ook daar nam wierook een belangrijke plaats in, zowel in het dagelijks leven als bij heilige ceremonies.

De Christenen

 

 

Extra informatie

Gewicht 0,015 g
Afmetingen 23 × 5 × 1,8 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Masala Wierook Witte Salie” te beoordelen