Koolzaadolie

4,257,50

GEERTS BEST KOUDGEPERSTE KOOLZAADOLIE

Geerts Best Koolzaadolie is een extra vierge kwaliteitsolie. Het heeft een nootachtige en een milde smaak en is daardoor een echte smaakmaker in de keuken. Met het hoge verhittingspunt van 240 graden is deze olie ook zeer geschikt voor bakken en braden en ook goed koud te gebruiken. Een echte veelzijdige alleskunner en onmisbaar in iedere keuken. Koolzaadolie is rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren omega 3+6. Daardoor is het één van de gezondste vloeibare oliën. Geerts Best Koolzaadolie is verkrijgbaar in 250ml en 750ml fles.

 

GEERTS BEST KOUDGEPERSTE KOOLZAADOLIE

Geerts Best Koolzaadolie is een extra vierge kwaliteitsolie. Het heeft een nootachtige en een milde smaak en is daardoor een echte smaakmaker in de keuken. Met het hoge verhittingspunt van 240 graden is deze olie ook zeer geschikt voor bakken en braden en ook goed koud te gebruiken. Een echte veelzijdige alleskunner en onmisbaar in iedere keuken.

Koolzaadolie is rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren omega 3+6. Daardoor is het één van de gezondste vloeibare oliën.

Geerts Best Koolzaadolie is verkrijgbaar in 250ml en 750ml fles.

Koolzaadolie - Prana Puur | Cadeau winkel Roden

Koud geperst

Na de oogst worden de zaadjes gebruikt om de olie te maken. Met grote schroeven wordt de olie voorzichtig uit de zaadjes geperst. We drukken de olie letterlijk uit de zaden, dat is alles. Dat is het proces van koude persing. Wij maken het verschil door zonder chemische processen de olie te krijgen, en daardoor behoudt het niet alleen de kenmerkende geur, kleur en smaak, maar juist ook de gezonde voedingswaarden. Het is de eerste persing van de koolzaadjes. Extra Vierge wordt dat genoemd bij olijfolie. Best, hier noemen we dat eerste persing. Direct na het persen wordt de olie gefilterd tot een zuiver product. Deze zorgvuldige verwerking zorgt ervoor dat we de beste olie bottelen. Dat maakt deze olie koud geperst het Best!

Alles wordt gebruikt

Bij Geerts Best gaat niks verloren. Wanneer de zaden zijn uitgeperst, blijven de zaaddoppen over. Dit is een bijzonder eiwitrijk bijproduct voor vee en pluimvee, dat het hele jaar door een geweldige voedingsbron is en een duurzamere oplossing dan sojabrokken. De overgebleven stro wordt verhakseld en als stro gebruikt in de stal. De methaanuitstoot wordt zo tot een veel lager niveau gereduceerd. 

Over Geerts Best

Ik ben Geert Lindenhols, koolzaadteler in Zuidwolde. Gezond en tastbaar voedsel produceren met de echte smaak van het product, dat vind ik prachtig. In de ruim tien jaar dat ik koolzaad verbouw heb ik gezien dat het een geweldig gewas is met heel veel mogelijkheden. Het is zonde om die mogelijkheden niet volledig te benutten. Daarom ben ik de olie uit het koolzaad gaan halen. Dat doe ik op een duurzame manier. In mijn bedrijf ga ik voor energieneutraal; Een inventieve windmolen zorgt voor de energie die nodig is om de oliepers te laten draaien. En mijn trekkers die rijden op een mengsel van, hoe kan het ook anders, koolzaadolie. Zo ben ik altijd aan het bedenken en doen hoe akkerbouw duurzamer kan, met oog voor de omgeving, biodiversiteit en het milieu.

Wil je nog meer weten over Geerts producten en lekker recepten ontdekken, kijk dan op zijn website https://geertsbest.nl/

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Formaat

250 ml, 750 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koolzaadolie” te beoordelen