Dromenvanger groot

Dromenvanger groot

34,90

Dromenvanger groot twee soorten

Een sieraad voor aan de wand.

Verkrijgbaar in twee types:

  • creme
  • Wit

 

 

Wissen

Beschrijving

Dromenvanger groot

Deze prachtige dromenvanger is een sieraad voor aan de wand.

In twee verschillende kleuren verkrijgbaar:

  • Wit
  • Pastel

Diameter 50 cm

Dromen en dromenvangers

 

 

Dromenvangers

Dromenvangers bestaan al vele eeuwen, het gebruik kent zijn oorsprong bij de zogenaamde “natuurvolkeren” zoals Indianen en Aboriginals. De reden voor het maken en gebruik ervan is overal ter wereld hetzelfde.

Het geloof is dat de hemel vol zit met dromen, dat kunnen goede dromen zijn maar ook kwade dromen (nachtmerries).

Als je gaat slapen sta je open voor deze dromen en loop je dus de kans om dromen op te vangen. De naam verklapt het eigenlijk al: de dromenvanger vangt de dromen boven jouw bed weg en houdt deze vast. Als dan de zon opgaat, spatten deze dromen uiteen en is de dromenvanger weer “schoon”.

De dromenvanger onthoudt je echter niet van alle dromen, de goede dromen worden opgevangen en vallen via het web en de veertjes, schelpjes of kraaltjes op de slaper. Daarmee zorgt de dromenvanger voor plezierige, rustige dromen en een goede nachtrust.

Dromenvanger in de moderne tijd

In onze vluchtige en moderne tijd is er weinig tot geen plaats voor “bijgeloof” of geloof in de kracht van het simpele. Toch is de dromenvanger in veel huishoudens niet weg te denken. Dat heeft met meerdere zaken te maken.

Ten eerste geloven veel mensen diep van binnen stiekem het gebruik ervan werkt. En het leuke is: als je dat gelooft dan werkt het ook. Je moet je maar bedenken dat al die natuurvolkeren ook niet gek zijn.

Als je op internet gaat rondzoeken zul je een grote hoeveelheid verhalen aantreffen van mensen die daadwerkelijk baat hebben bij het gebruik. Het is uiteraard erg lastig te bepalen of dit nu daadwerkelijk door de dromenvanger komt of door de kracht van het geloof erin.

Feitelijk maakt dat niet heel veel uit, het belangrijkste is dat als je erin gelooft, het ook echt werkt.

Naast de bescherming tegen kwade dromen is de dromenvanger een erg mooi stuk decoratie voor in je huis. Door de grote diversiteit in aanbod is er voor elk interieur wel een passend exemplaar te vinden en je haalt een super origineel stuk decoratie in huis.

Overigens is de dromenvanger niet alleen in huis een graag geziene gast. Je komt ze bijvoorbeeld ook vaak tegen in de auto waar het een welkome afwisseling vormt op het doorgaans saaie auto interieur. Zorg er bij gebruik in de auto uiteraard uiteraard wel voor dat hij je zicht niet belemmert. Dromenvanger groot - Prana Puur | Cadeau winkel Roden

De dromenvanger is in onze tijd zelfs zo populair dat je hem meer tegenkomt dan je zou denken. Let maar eens goed op, je komt ze, naast de “traditionele vorm”, bijvoorbeeld tegen in de vorm van armbanden, kettingen & tattoeages.

 

Dromenvanger als cadeau

Bij de verschillende natuurvolkeren is het een goed gebruik om een dromenvanger te geven aan pasgeborenen. De baby begint op deze manier op een prettige manier aan zijn aardse leven. Een dromenvanger kan als extraatje nog verrijkt worden met persoonlijke elementen. Je kan daarbij denken aan (half) edelsteentjes, sieraden of kralen.

Natuurlijk is het geven van een dromenvanger niet alleen voorbehouden aan natuurvolkeren. Een dromenvanger maakt altijd een erg leuk cadeau met een mooi spiritueel tintje. De ontvanger van het cadeau zal dit zeker op prijs weten te stellen. Je schenkt hem of haar immers goede en rustige dromen en beschermt hem tegen kwade dromen.

Dromenvanger voor je kind

Kinderen kunnen erg gevoelig zijn en helaas behoorlijk last hebben van nachtmerries. Zonder te beweren dat het geloof van de natuurvolkeren klopt voegt het ophangen van een dromenvanger boven het bed van je kind wel degelijk iets toe. De kracht die uitgaat van het geloof kan krachtig genoeg zijn om je kind daadwerkelijk van zijn nachtmerries af te helpen.

Extra informatie

Afmetingen Niet beschikbaar
color

creme, wit

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dromenvanger groot” te beoordelen