Biologische Christmas Spirit Thee

5,60

Eén van de heerlijke biologische theeën van “de Theefabriek”

Geurige, zoetkruidige zwarte kerstthee. Christmas Spirit doet de Geest van Kerstmis in je ontwaken.

Ingrediënten:

  • zwarte thee
  • kaneel
  • sinaasappelschil
  • maretak
  • gember
  • kruidnagel
  • gojibessen
  • rozenbloesem
  • natuurlijk aroma

Uitverkocht

Biologische Christmas Spirit Thee

Eén van de heerlijke biologische theeën van “de Theefabriek”

biologische productiemethode: NL-BIO-01 Skal 13351

Thee is een kunstwerk en heeft een meesterhand nodig om haar edelste kwaliteiten naar voren te brengen. Er is niet één recept voor het maken van de perfecte thee. Elke bereiding van de bladeren heeft zijn eigenheid, zijn bijzondere affiniteit met water en warmte, zijn eigen manier om een verhaal te vertellen.

 

Waar komt deze thee vandaan?

Van de Theefabriek: een paradijs voor de theeliefhebber!

Sinds 1990 is de theefabriek gevestigd in de voormalige Vrijgemaakte kerk van het kleine dorpje Houwerzijl, een dorpje in het Noordwesten van de provincie Groningen, zo’n 15 km vanaf Lauwersoog, daar waar de boot naar Schiermonnikoog vertrekt.

De Theefabriek is een waar theeparadijs! Het herbergt een unieke toeristische attractie en een breed gesorteerd theehandelscentrum onder één dak.

De toeristische attractie bestaat uit Nederlands enige Theemuseum, een sfeervolle Theeschenkerij met met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige Theewinkel. Het is een heerlijke plek om iets te leren over thee, een bijzondere accommodatie om lekker te genieten van een eenvoudig kopje thee of uitgebreide theetafel  en de juiste plaats voor het vinden van die superleuke theepot of exclusieve thee.

Theemuseum

In het unieke theemuseum wordt in verschillende theatrale decors het complete verhaal van de thee vertelt. Een bezoekje aan het museum is een boeiende ontdekkingsreis door wereld van de thee, van de plant tot het drinken. Kijken, ruiken, aanraken, bijna alles mag!

Waar wordt thee verbouwd, hoe ziet een theeplant eruit en welke blaadjes plukken ze nou precies. Hoe worden de geplukte blaadjes verwerkt; worden ze alleen gedroogd of gebeurt er nog iets meer?

Hoe kweken ze nieuwe theeplanten, door stekken of door zaaien?

Wat is een nursery? Wat is nou precies een theefabriek en wat gebeurt daar allemaal? Wat zit er in thee?
Welke rol hebben de Nederlanders bij de verspreiding van thee over de wereld gespeeld? Wat is een theeklipper? Wat doen ze in de consumptielanden met de thee? Hoe krijgt thee een extra smaakje, zoals aardbeien- of kaneelthee.

 

Wie heeft eigenlijk het theezakje uitgevonden en hoe krijgen ze die thee er toch in? Wat kun je verder met die zakjes doen?

Hoe drinken ze thee in Japan, Australië, Nederland, Ost-Friesland, Engeland, Duckstad, Bedrock, Zuid-Amerika, China, …

Op deze en nog veel meer theevragen krijgt u antwoord in het theemuseum van De Theefabriek te Houwerzijl, een bezoekje meer dan waard.

 

Meer over de theefabriek

De Theeschool:Biologische Christmas Spirit Thee - Prana Puur | Cadeau winkel Roden

Voor een ieder die zich nog wat meer in de thee wil verdiepen, hebben we de Theeschool in het leven geroepen. Het is een verzamelnaam voor diverse activiteiten waar, je raadt het al, thee centraal staat. Activiteiten voor jong en oud, voor de beginnende en de gevorderde theedrinker, voor de gewone liefhebber en voor de professional in de horeca, detailhandel of zorg. De activiteiten zijn onderverdeeld in ‘Theelezingen’, ‘Theeproeverijen’, ‘(Creatieve) Theeworkshops’ en ‘Theetrainingen’. Hieronder volgt enige uitleg over het verschil.

Wil je vooral luisterend je kennis verdiepen en die vragen over thee eens kunnen stellen waar je al een tijdje mee loopt, dan is een Theelezing heel geschikt voor jou en/of jouw gezelschap.

Ben je meer van het ‘ervaren’ en wil je je smaakpapillen eens verrassen, dan ben je bij een Theeproeverij aan het juiste adres.

Voor een ieder die naast luisteren en proeven ook zelf lekker actief bezig wil zijn, zijn er de Theeworkshops.

En hoef je niet perse je theekennis te verdiepen, maar wil je gewoon je ‘creatieve zelf’ vrij baan geven rond het thema thee, dan zijn er de creatieve workshops.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biologische Christmas Spirit Thee” te beoordelen